Vervoeradvies
u bent hier: home  » vervoeradvies  » medewerkers
Medewerkers

Medewerker

Onno Pruis (1959) is de drijvende kracht achter Movin Vervoeradvies en alweer ruim 30 jaar actief in het openbaar vervoer, waarvan inmiddels 15 jaar als zelfstandig adviseur. Onno is een betrokken expert met veel ervaring, maar altijd gecombineerd met een frisse blik om zaken anders en beter aan te pakken. Redeneert vanuit kansen, zoekt altijd mogelijkheden voor realisatie, maar heeft tegelijk een realistische kijk op de (on)mogelijkheden van innovaties. Beleeft plezier aan een klantgerichte en uitvoeringsgerichte aanpak.

Onno heeft veel ervaring met aanbestedingen van vervoersconcessies, vervoersprognoses, exploitatiemodellen en realisatie van infrastructuur. 

Breed en praktisch georiënteerd met een focus op OV, doelgroepenvervoer en mobiliteitsmanagement. Is specialist op gebied van vervoer over water, HOV en light rail. Goede feeling voor marketing en communicatie.

Was jarenlang actief in dienstregelingontwikkeling en aanleg van businfrastructuur bij vervoerbedrijven. Ondersteunde daarna overheden en vervoerders als adviseur, onderzoeker en projectmanager. Heeft gedegen kennis van vele aspecten op gebied van zowel stads- en streekvervoer als van kleinschalige vervoersystemen voor doelgroepenvervoer. Heeft de eerste elektronisch geleide automated people mover ter wereld "Parkshuttle" geinitieerd, begeleid en uitgevoerd. Was en is intensief betrokken bij grote aanbestedingen, zoals de concessie DAV inclusief Merwede LingeLijn, het stads- en streekvervoer in Groningen en Drenthe, de Waterbus, aanbesteding van het OV in Zeeland en Limburg (via inno-V). Ontwikkelde op eigen initiatief de schematische spoorkaart voor heel Nederland.